Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. jaanuar 2024

Galerii: BASF tähistas konverentsiga kümnendat tegevusaastat

BASF Agricultural Solutions talvekonverents tõi Paide Muusika ja Teatrimajja kokku üle 200 põllumajandustootja, et vaadata tagasi möödunud aastale ja saada häid mõtteid uueks taimekasvatushooajaks.
BASF tähistas konverentsiga kümnendat tegevusaastat.
Foto: Ardo Kaljuvee

BASF Agricultural Solutions kümnenda tegevusaasta tegemisi Eestis tutvustas BASF-i müügijuht Eestis ja Soomes Margus Saviste.

“2014. aastal pakuti mulle võimalust alustada BASF-is, toona ei osanud ettegi kujutada, kuidas meil minema hakkab. Sellest aastast sai alguse ka meie traditsioon korraldada põllupäevi ning aastal 2017 sai alguse BASFi talvekonverentside tava. Koroonaaeg tõi aga veebiürituste korraldamise moe, ka meile,” meenutas Saviste. “Ka meeskond täienes, igal aastal on lisandunud mõni tubli tegija – Alo Põldmaa, Kristjan Kasearu, Kajari Virnhoff, Max Kurg, Karen Uudeberg, Sandra Hellat ja viimane tulija meie meeskonda on Mark-Hubert Heil.”

Eraldi teemana tõi BASF-i juht välja toodete suuna, millest nii mõnedki meie põllumeestele hästi teada. “Aastal 2021 alustasime uute revolutsiooniliste toodetega, esimene neist oli fungitsiid Revysol, mis optimeeriti enam kui 40 põllukultuuri ja 80 haiguse jaoks. Revysol on turul esimene isopropanoolasool rühma kuuluv fungitsiid,” rääkis Saviste.

Lisaks said põllumehed kuulda BASFi lojaalsusprogrammi Agro Miles uusimaid teadaandeid. “Suur tänu neile, kes on selle programmiga liitunud ja ma loodan, et need tooted aitavad põllumeestel olla edukamad. Sel aastal on meil plaanis seda programmi veelgi täiustada - Agro Miles 2.0 on valmis mitmete uute lahendustega nii suur- kui väiketootjatele,” sõnas Saviste.

BASFi agronoomid lisasid, et nüüd oodatakse pikkisilmi uue toote Revydas turulelubamist, antud fungitsiid teeb rapsikasvatajate elu lihtsamaks.

Räägi endast, muidu räägivad sinust teised

Margus Saviste tõi välja ka selle, et järjest enam keskendutakse jätkusuutlikkuse teemadele. “Nii ka meie. Tegeleme järeltuleva põlvkonnaga – 2023. aastal alustasime uut kampaaniat, kus näitasime koolinoortele, kuidas päris põllumajandus toimib,” sõnas ta.

Ka kutsus Saviste kõiki üles, rääkima oma tegevustest ja seeläbi kummutama müüti, et põllumees on keskkonda mittehoidev. “Te olete erinevates organisatsioonides-liitudes, arutage koos kuidas põllumehe mainet parandada. Suhelge aktiivselt meediaga! Kui me ise oma huvide eest ei seisa, siis ei tee seda ka keegi teine.”

Mis on muutunud kümne aasta jooksul?

Taimekaitsevahendite kasutamine on viimasel kümnendil kasvanud ca 30 protsenti. Kasvanud on muidugi ka kasvupinnad ning märgatavalt on suurenenud talivilja osakaal. Kõik see omakorda on muutnud taimekaitsevahendite kasutust.

Margus Saviste, BASF Agricultural Solutions

Juubelikonverents oli, nagu ikka, sisutihe. Eelmise aasta põlluhooaja võtsid kokku BASF-i agronoomid Kristjan Kasearu ja Max Kurg, tuues näiteid Lõuna-Eesti poolsetel põldudel toimunust. Taimekaitsetööde uutest väljakutsetest ja võimalustest rääkisid BASF-i agronoomid Alo Põldmaa ja Sandra Hellat. Põllumehe vaate taimekasvatuse pikemale arengule tõid kuulajateni Sadala Agro OÜ juhatuse liige Ahti Kalde ja agronoom Jaanus Lindsalu ning BASFi agronoom Kristjan Kasearu.

BASFi talvekonverents. Fotod: Ardo Kaljuvee
Foto: Ardo Kaljuvee
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960