• 05.11.18, 11:39
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Lihasektor koguneb Rakveres

Juba homme toimub Rakveres Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Lihafoorum, kuhu on oodatud kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad ja teised sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised. Foorumil osalemine on tasuta.
Tule lihafoorumile
  • Tule lihafoorumile Foto: Postimees/Scanpix
PÄEVAKAVA
Moderaator: Marko Kass
09:30 – 10:00 Registreerumine ja tervituskohv10:00 – 10:10 Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhatajaI Sessioon Lihasektori konkurentsivõime
10:10 – 10:30 Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Kristel Maidre, Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna juhataja10:30 – 11:00 Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jantsik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)11:00 – 11:15 Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool11:15 – 11:45 Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)11:45 – 12:00 Küsimused/vastused/arutelu12:00 – 13:00 LÕUNAII Sessioon Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk
13:00 – 13:20 Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium13:20 – 13:40 Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool13:40 – 14:00 Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Liidia Häkkinen, Toidu- ja Veterinaarlaboratoorium, osakonna juhataja14:00 – 14:20 Küsimused/vastused/arutelu14:20 – 14:45 KOHVIPAUSIII Sessioon Ulukiliha
14:45 – 15:10 Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts15:10 – 15:30 Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool15:30 – 16:00 Küsimused/vastused/aruteluFoorumi kokkuvõte ja lõpetamine
Lisainfo ja registreerumine SIIN.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele