Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professori Mati Roasto sõnul on ta kindel, et ostes kodumaist kanaliha, jõuab tarbija toidulauale ohutu ja kvaliteetne kanaliha. Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli kõige viimase uuringu kohaselt on Eesti päritolu värske kanaliha võrreldes imporditud kanalihaga termofiilsetest kampülobakteritest vähem saastunud.
- Eesti päritolu värske kanaliha on võrreldes imporditud kanalihaga termofiilsetest kampülobakteritest vähem saastunud. Foto: Alina Birjuk
Kampülobakterenteriidi tavapärased sümptomid on palavik, oksendamine, kõhulahtisus ning valusate krampidega kõhuvalu. Baktereid leitakse sageli loomset päritolu toitudest ning haigustekitaja ülekande põhiallikaks on toores või piisavalt kuumutamata kanaliha, samuti toorpiim ja teised loomsed toidud, mis pole läbinud piisavat kuumtöötlemist.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kui sa veel ei tea, millest koosneb sinu ettevõtte jalajälg, siis nüüd on paras aeg selgust saada. Praktiline ja personaalne koolitus aitab sul seda teha.