Toidukaupade liikumisega riikide vahel võib kaasneda risk tarbijate tervisele, mistõttu on toiduohutus oluline teema kogu maailmas. Ka Euroopa Liit pöörab toiduohutusele väga suurt tähelepanu ning seetõttu on see ka üks maaeluministeeriumi olulisemaid tegevusvaldkondi.

- Riigi kohus on jälgida, et meie söödav toit oleks päritolust sõltumata ohutu. Foto: Pixabay
Kuidas toiduohutuse valdkonna korraldamine on viimastel aastakümnetel muutunud, sellest annavad Maablogis ülevaate maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja Anneli Tuvike, loomatervise ja ‑heaolu büroo juhataja Enno Piisang ning toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo peaspetsialist Elsa Peipman.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Looduslikud ja poollooduslikud rohumaad sobivad küll karjatamiseks ning neilt võib saada arvestatava koguse heina, ent paraku ei ole selliste heinamaade silo lüpsikarja jaoks piisavalt kvaliteetne. Kvaliteetse silo saamiseks peab farmipidaja olema valmis panustama maa ettevalmistusse, kultuurtaimede külvamisse, väetamisse ja õigeaegsesse hooldamisse.