• 05.10.23, 16:05

Saepuru toiduks töötlev ÄIO alustab investorite toel innovatsioonikeskuse ja piloottehase rajamist

Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud idufirma ÄIO tech rahastusvoorus saadud investeeringute toel asub ettevõte rajama innovatsioonikeskusest arendamaks puidu- ja põllumajandusjääkide toiduks töötlemise tehnoloogiat.
ÄIO kaasasutaja, TalTechi bioinsener Petri-Jaan Lahtvee.
  • ÄIO kaasasutaja, TalTechi bioinsener Petri-Jaan Lahtvee. Foto: Karl-Kristjan Nigesen/ÄIO
Ettevõtte teatel kasutatakse investeerimisvoorust saadud raha nii innovatsioonikeskuse „The Good Fat Wörksi” loomiseks, 20-kilogrammise nädalase tootmisvõimsusega piloottehase rajamiseks ning demotehase eelprojekteerimiseks. Lisaks on ÄIO eesmärk teha koostööd erinevate tööstusharudega, et testida oma tooteid ja uurida võimalusi tehnoloogia litsentseerimiseks.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.10.24, 16:11
Ohutu ja efektiivne toidutootmine
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele