Saaremaa, Muhu ja Ruhnu maitsete aasta saab avapaugu piknikuga Väinatammil
Saare maakond seab toidupiirkonna aastal fookusesse merelised maitsed, kestliku eluviisi ja saarte nüüdisaegse toidukultuuri. Avaüritus toimub reedel, 17. mail sümboolselt Väinatammil, mis ühendab kaldaid, inimesi, minevikku ja tulevikku.
Saared on tänavuseks toidupiirkonnaks. Foto: Meeli Küttim
Regionaalminister Piret Hartman annab avapeol saartele üle toidupiirkonna tiitlit tähistava vineerist rändkahvli. „Maitsete aasta väärtustab kodumaist toidukultuuri ning tõstab esile eri piirkondade omanäolisust. Rohepöördele mõeldes võiksime võtta eeskuju saarte inimestelt, kes on sajandeid osanud toiduga nutikalt ja säästlikult ümber käia. Loodan, et nii, nagu eelnevate toidupiirkondade puhul, innustab ka siin maitsete aasta ettevõtluskoostööd ja toiduinnovatsiooni,“ sõnas Hartman.
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?