• 11.09.24, 09:00

Maido Solovjov: meie kasv peitub väljaspool Euroopat

Kuna Euroopa turg enam ei kasva, siis Valio jaoks muutuvad olulistemaks eksporditurgudeks India, USA ja Kanada, rääkis piimatööstuse Valio Eesti juht Maido Solovjov.
Valio Eesti juht Maido Solovjov.
  • Valio Eesti juht Maido Solovjov. Foto: Liis Treimann
Kõige üllatavam ekspordiriik on India, kes ajalooliselt juustutooteid muidu tarbinud ei ole, rääkis Solovjov Äripäeva raadiole. Seetõttu on see ka tugevalt kasvav turg, kuhu oma toodangut müüa.
Kuigi koduturul ei lähe piimatööstusel just kõige paremini, siis eksporditurud on tänavu Valiol tulemusi vedanud, märkis pimatööstur. Selle aasta tulemustele paneb Solovjov hindeks 4+.
Juttu tuli ka energiahindadest, sellest, miks Euroopa turg enam ei kasva ning kuidas praegusel ajal kasumlikkust säilitada.
Vestles Hando Sinisalu.

Seotud lood

Uudised
  • 06.09.24, 12:04
Maido Solovjov: meil on neli peamist väljakutset
Meil on neli peamist väljakutset, millest üks on energia, sest kogu töötlev tööstus tugineb energeetikale, rääkis Valio Eesti juht Maido Solovjov.
Uudised
  • 28.08.24, 12:00
Valio Eesti investeeris 2 miljonit eurot ja siseneb kohukeste turule
Piimatööstus Valio Eesti siseneb ka kohukeste turule ja investeeris 2 miljonit eurot, millest veidi rohkem kui pool läks Tartu külje all asuvasse Laeva tehasesse kohukese tootmisliini rajamiseks.
Uudised
  • 22.07.24, 10:11
Majandustulemused | Valio jätab selja taha keerulise aasta
Toidutootja Valio kirjutab majandusaasta aruandes, et eelmise aasta algus oli ettevõttele keeruline, käesolev aasta peaks tooma aga stabiliseerumise.
Arvamused
  • 11.06.24, 10:03
Maido Solovjov: ettevõtja konkureerib riigiga sama rahakoti pärast
Suures plaanis konkureerime meie tootja või teenusepakkujana riigiga sama tarbija rahakoti pärast ning kui riik võtab maksutõusuna oma, halvab see inimeste kulutus- ja tarbimisvõimet ning stabiilset majanduskeskkonda jäämegi ootama, kirjutab Valio Eesti juht Maido Solovjov vastuses Äripäeva teemaveebi Tööstusuudised.ee arvamusliidrite küsitlusele.
  • ST
Sisuturundus
  • 20.09.24, 06:25
Võta maisitärklisest viimast
Maisi soodsa kasvuperioodi korral võib tekkida probleem, kus tärklisesisaldus silos on optimaalseks söötmiseks liiga kõrge. Seedimata tärklis vatsas ja peensooles langetab söödaväärindust, tekitades loomakasvatajale rahalist kahju.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele