• 10.10.24, 10:51

Mahetootjad: majanduslangusele vaatamata püsib sektor elus

Kuigi kaubanduses on tajuda ostukäitumise muutust mahetoodete puhul ja „kollased lipikud“ mõjutavad suuresti inimeste valikuid, on mahetoodetel kindel tarbijaskond.
Mahesektori esindajad on seda meelt, et riigipoolne nägemus sektori arengust aitaks luua pikaajalist strateegiat.
  • Mahesektori esindajad on seda meelt, et riigipoolne nägemus sektori arengust aitaks luua pikaajalist strateegiat. Foto: Liis Treimann
Mahesektori esindajad on seda meelt, et riigipoolne nägemus sektori arengust aitaks luua pikaajalist strateegiat ja ühtlustada eesmärke ning tagaks parema majandusliku toimimise.
Eesti Mahepõllumajanduse Koostöökogu juhatuse liige Merit Mikk ütles saates, et Eesti riigil puuduvad kaugemad eesmärgid ja strateegiad mahesektori arendamisel. Samuti tõi hiljutine Euroopa kontrollikoja mahepõllumajanduse raport välja selle, et sektorile antava toetuse tõhususes on põhjust kahelda.
Kuula “Kasvupinnase” saatest, kuhu tüürib mahesektor Eestis ja miks Euroopa Liidus pole sektorile eraldatud 12 miljardist eurost loodetud kasu sündinud.
Saates räägivad Mahepõllumajanduse Koostöökogu juhatuse liige Merit Mikk ja Koksvere veski tegevjuht Märtin Rõõmusaar. Saadet juhib Juuli Nemvalts.
Majanduslangusele vaatamata püsib mahesektor elus
00:00

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele