Autor: Nordisk Alkali • 18. juuni 2024

Aiandus- ja põllumajandustoodete ettevõte Nordisk Alkali on osa millestki suuremast

Aiandus- kui ka põllumajandussektorile tooteid pakkuv Nordisk Alkali kuulub alates 2008. aastast rahvusvahelise kontserni Certis Belchim. Eestis on ettevõtte portfellis esindatud toodetest põllumajanduse poolelt tuntumad Sluxx HP, Protendo 300 EC, Conclude AZT 250 EC, Diflanil 250 EC, Roxy EC ja Botiga ning aianduse poolelt Teppeki, Lentagran WP, Rapsan 400 SC, Difcor 250 EC ja Ranman Top.
Foto: nzphotonz

Need on aga ainult mõned näited toodetest, mida Nordisk Alkali Baltimaades esindab. Certis Belchim suure rahvusvahelise ettevõttena esindatud Euroopas, Aasias, Austraalias, Põhja-Ameerikas ja Aafrikas. Ettevõtte suurim aktsionär on Jaapani osanik Mitsui&Go, kellega koostöö tagab ainulaadse juurdepääsu uuenduslikele tehnoloogiatele ja uutele toimeainetele. See võimaldab pakkuda integreeritud taimekaitselahendusi, mis ühendavad nii bioloogilisi kui ka keemilisi tooteid.

Certis Belchim on rahvusvaheline suurettevõte.

Certis Belchim nagu ka Nordisk Alkali tegeleb aktiivselt klientide vajaduste välja selgitamisega. Selles mängib väga olulist rolli otsene kontakt põllumeeste ja koostööpartneritega. Leidmaks põllumeestele vajalikke lahendusi, on Certis Belchimil arenduskeskused Belgias, Prantsusmaal ja Madalmaades, kus viiakse läbi nii uurimistöid kui ka klientidele mõeldud katsepäevi.

Certis Belchim katsekeskus Belgias.

Katse- või põllupäevadel avab Certis Belchim oma katsekeskused üle maailma külla saabunud külalistele, kellel on võimalus näha ettevõtte poolt läbiviidud katseid. Ettevõtte eksperdid jagavad tehnilist informatsiooni paljude erinevate kultuuride ja toodete kasutamise osas. Üheks selliseks katsepäevaks on Belgias, Londerzeelis toimuvad katse- või põllupäev (Trial Field Days), mis ei ole võõras sündmus ka Eesti inimestele, sest paljudel koostööpartneritel ja põllumeestel on olnud läbi aastate võimalus põnevat põllupäeva külastada.

Certis Belchim põllupäevad juunis Belgias.

Londerzeelis avatakse uksed kaheks nädalaks ning igal aastal külastab sündmust ligi 2000 klienti. Külalistel on võimalik umbes 10,5 hektaril näha ligi 84 katse tulemusi, mis viiakse läbi 39 erineva kultuuriga, sealhulgas kartuli, maisi, puu- ja köögiviljade, dekoratiivtaimede, viinapuude ning samuti teravilja ja rapsiga. Taoliste katsepäevade külastamine annab põllumeestele häid näpunäiteid, kuidas tooteid efektiivsemalt kasutada, parimaid tulemusi saavutada ning luua praktilisi taimekaitselahendusi.

Certis Belchim põllupäevad juunis Belgias.

Certis Belchimi tegevjuht Mark Waltham on öelnud, et ettevõtte missioon on arendada ja pakkuda jätkusuutlikke ning uuenduslikke taimekaitselahendusi, mis põhinevad turu parimatel tehnilistel nõuannetel ja teadmistel. Nordisk Alkali visioon ja eesmärk on sarnased – tegemist on põllumajandusettevõttega, kes väärtustab kvaliteetset nõustamist toodete lõpptarbijatele kui ka edasimüüjatele, töötab pidevalt uute strateegiate loomisega ja toob turule uusi lahendusi. Kahjuks tuleb tõdeda, et uusi tooteid tuleb registrisse siiski harva, sest Euroopa põhjatsooni riikidesse – kuhu kuulub ka Eesti – sisenemiseks tuleb ületada palju väljakutseid ja varuda rohkelt kannatust. Võimalusi hinnatakse hoolikalt ning kuulatakse kasvatajate ja põllumeeste vajadusi.

Certis Belchim põllupäevad juunis Belgias.

Nordisk Alkali üheks eripäraks on lahenduste ja nõustamise pakkumine nii aianduse kui ka põllumajanduse poolel. Eestis on köögivilja- ja kartulikasvatajate pindala aasta-aastalt vähenenud, kuid Nordisk Alkali peab oluliseks jätkusuutlike taimekaitselahenduste pakkumist ka väikese kasvupinnaga kultuure kasvatavatele tootjatele. Viimastel aastatel on lisandunud aianduse poolelt portfelli liblikaliste vastsete tõrjeks mõeldud toode Turex WG ja viljapuude kasvuregulaator Kudos ning ootamas on ka teised uued tooted. Herbitsiididest lisandus hiljuti maisikasvatajatele laialeheliste ja lühiealiste kõrreliste tõrjeks toode Botiga.

Taimede tõhusale kasvatusele ja taimekaitseprobleemide lahendamisele orienteeritud Nordisk Alkalil on kohalikud esindajad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Taanis ja ettevõtte peakontor asub Rootsis.

Nordisk Alkali portfellis on palju paindlikke ja efektiivseid tooteid, mida saab hooaja jooksul kasutada. Külastage nordiskalkali.ee kodulehte ja Facebooki lehelt Nordisk Alkali Eesti, uurige lisainfot taimekaitsevahendite registrist ja kindlasti küsige teavet kohalikult müügiesindajalt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960