• 19.12.13, 16:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Nõo Lihatööstus hakkab uut lihasisalduse märki kasutama

AS Nõo Lihatööstuse keedutooted saavad tuleva aasta kevadeks lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, et tuua esile kõrgema lihasisaldusega tooted. Märgi kasutamiseks peab vorstitootes olema vähemalt 60% liha ja ei tohi sisaldada kondilihamassi.
Ettevõtte müügi- ja turundusjuhi Simmo Kruustüki sõnul tervitab AS Nõo Lihatööstus suurima hea meelega uut lihasisalduse märki ja alates uuest aastast on plaanis kõikidele keedutoodetele (viinerid, sardellid, keeduvorstid) antud märk ka peale panna.
„Hetkel käivad veel tootepakendite kujundustööd ja kasutatakse vanu pakendijääke, kuid tuleva aasta esimesest kvartalist peaksid uued disainimuudatused olema sisseviidud“, sõnas Kruustük.
AS Nõo Lihatööstuse tooteportfellist moodustavad keedutooted ligikaudu 20% ja näha on üha kasvavat trendi liharikkamate toodete eelistamises. Enamus Nõo Lihatööstuse tooteid on üle 60%-lise lihasisaldusega ning ettevõte on Eestis üks vähestest, kes ei kasuta kondilihamassi. Tooteportfellis on keedutooteid, mille lihasisaldus on isegi 97% ning mis vaatamata veidi kõrgemale müügihinnale, on tarbijate poolt väga hästi vastu võetud.
Märtsis plaanib AS Nõo Lihatäästus turule tuua ka mitmeid uusi tooteid, mis vastavad just väljatöötatud kriteeriumitele ning nende turuletoomist toetab ka meediakampaania.           “Loomulikult on vajalik ka riigipoolne teavitus, harimaks tarbijaid uue märgistuse eelistest. Loodame väga, et antud märk lihtsustab tarbijatel oluliselt ostuotsuste tegemist ja on suureks abiks suurema lihasisaldusega ja kondilihavabade toodete leidmisel“, lisas Kruustük.

Seotud lood

Uudised
  • 06.12.13, 09:49
Lihatööstused saavad uue märgisega tuua liharikkamad vorstitooted esile
Lihatööstused saavad alates tänasest võtta kasutusele vabatahtliku lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, et tuua esile kõrgema lihasisaldusega tooted. Märgi kasutamiseks peab vorstitootes olema vähemalt 60% liha.
Uudised
  • 11.02.14, 21:14
Nõo LT kogemus - kuidas valida projekteerijat?
Äripäev toob lugejateni lugude sarja Nõo Lihatööstuse uue tootmishoone ehitamisest. Ettevõtte tegevjuht Toomas Kruustük näitas käimasolevat ehitust kogu oma eheduses ja rääkis põhjalikult ehitust ettevalmistavast protsessist, aga ka ehituse käigus ette tulevatest üllatustest ja raskustest.
Uudised
  • 12.12.13, 17:26
Oskar Lihatooted pooldab otsust võtta kasutusele lihasisalduse märgistus
Põllumajandusministeeriumi poolt vastu võetud otsuse kohaselt võivad kõik lihatööstused hakata oma toodetel kasutama märgistust, mis näitab kõrget lihasisaldust ning lihamassivabadust.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.11.24, 15:47
Corteva Agriscience Inatreq™ Active on Eestis turule lubatud
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele