Äripäev toob lugejateni lugude sarja Nõo Lihatööstuse uue tootmishoone ehitamisest. Ettevõtte tegevjuht Toomas Kruustük näitas käimasolevat ehitust kogu oma eheduses ja rääkis põhjalikult ehitust ettevalmistavast protsessist, aga ka ehituse käigus ette tulevatest üllatustest ja raskustest.
Nõo Lihatööstuse tööstushoone ehituskogemus on jaotatud mitmeks artikliks. Esimene osa vaatleb ehitusele eelnenud protsessi ning uurib, kuidas valis Nõo LT hoonele projekteerija.
Järgneb intervjuu Nõo Lihatööstuse tegevjuhti Toomas Kruustükiga:
Millal otsustasite, et Nõo Lihatööstusel on vajadus uue tootmishoone järele?
Kui eelmine ehitus aastal 2010 valmis sai, oli tegelikult vajadus täna ehitatavate ruumide järele juba olemas. Kuna eelmise ehituse valmimise järel ei julgenud me kohe uut investeeringut ette võtta, võibki öelda, et praktiliselt kolm aastat tegime plaane, joonistasime, vaidlesime ja arutasime.
Milline näeb välja ehituse planeerimisprotsess?
Kui meil on laienemisplaan, siis teeme selle kohta sketch up (3D joonestamiseks loodud -toim) programmis oma visiooni valmis, paigaldame joonisele seadmed ning märgime ära ruumimõõdud vastavalt meie maatükile. Selle joonise vaidleme heas mõttes oma majas kõikide osapooltega selgeks. Kaasatud on nii ostuosakond, tehnoloogiaosakond kui ka tehnikaosakond. Vajadusel kaasame tootmistöölisi, et leida parim lahendus.
Loe artiklit edasi SIIT .
aripaev.ee-s nüüd võtmega lood
Kui te ei näe artiklit täismahus, siis saate endale teha nädalase tasuta proovitellimuse, Äripäev alustas 2014. aastat uuendustega - nüüdsest ilmub veebis osa lugudest võtmekesega, näiteks järgmise päeva lehelood ilmuvad juba eelmisel päeval, avaldame veebis ka TOPide tabeleid ning erilehtede lugusid ja praktilisi artikleid.
Osa lisandunud lugudest on ligipääsetavad ainult tellijatele. Neid lugusid tähistame võtmekesega.
Seotud lood
AS Nõo Lihatööstuse keedutooted saavad tuleva aasta kevadeks lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, et tuua esile kõrgema lihasisaldusega tooted. Märgi kasutamiseks peab vorstitootes olema vähemalt 60% liha ja ei tohi sisaldada kondilihamassi.
Nõo Lihatööstus alustas uue 2000-ruutmeetrise tootmishoone ehitamist, mis loob Nõo valda vähemalt 20 uut töökohta. Koguinvesteering ulatub rohkem kui kahe miljoni euroni.
AS Nõo Lihatööstus alustas pärast kolmeaastast vaheaega taas toodete eksporti Leetu, mis peatati vahetult enne majandussurutist.
Moddus Start on teraviljadel ning kõrrelistel heintaimedel varaseks kasutamiseks mõeldud kasvuregulaator. Selle kasutamise eesmärk on suurema ja tugevama juuremassi saavutamine, ühtlasem võrsumine, rohkem produktiivvõrseid ja tugevam kõrre alumine osa, mis kõik kokku tähendab suuremat saaki ja kindlust, et saak põllult edukalt ka koristatud saab. Moddus 250 EC kasutamise eesmärk on kõrre lühendamine ja tugevdamine ning parem fotosüntees. Tooted sobivad väga hästi järjestikku kasutamiseks. Kuna kevade tulekuga uuritakse just enim Moddus Stardi kasutamise kohta, käsitleme seda toodet põhjalikumalt.