• 27.01.14, 08:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti kostitas Grüne Woche külastajaid hõrkude mahetoitudega

25. jaanuaril toimus Rahvusvahelise Rohelise Nädala raames mahepäev, mis lõpetas teemapäevade sarja Eesti kui messi partnermaa stendil.
Eesti kuulub mahepõllumajandusliku maa osatähtsuse poolest Euroopa Liidu mahedaimate hulka, tervelt 18% meie põllumajandusmaast majandatakse mahepõllumajanduse reegleid järgides. Tooming tõstis oma esitluses esile viite mahetootmise valdkonda – maheveisekasvatus, metsamarjad, mahetoorpiim, mahemesi ja maheteravili.
„Eesti maheteraviljakasvatus on viimastel aastatel jõudsalt arenenud, kui 2010. aastal kuulus Wiru Vili võrgustikku ca 10 maheteraviljakasvatajat, siis tänaseks turustab oma vilja meie ühistu kaudu üle 115 tootja,“ ütles teemapäeval toimunud ajakirjanike lõunal Mai Tooming. „Arenguhüppe on muuhulgas võimaldanud Avinurmes vastvalminud maheviljaterminal, mis loob tingimused maheteravilja suuremahuliseks käitlemiseks ja ühtlase kvaliteedi kindlustamiseks,“ lisas Tooming.
Teemapäeval tegi ettekande Hans-Henning Petersen Schleswig-Holsteini juhtivast maheviljaveskist, kes rõhutas sakslaste huvi Eestist pärit maheherne ja teiste proteiinikultuuride vastu. Põllumajandusministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Ruve Šanki sõnul on aprillis  Eestisse oodata Schleswig-Holsteini mahepõllumajanduse esindajaid, kellega koos arutatakse mahetoodete turustamise ja koostöö võimalusi.
Teemapäeva raames toimunud pressilõunal pakkusid restorani Mekk kokad Nikita Ulitin, Tormi Sikk ja Liivo Kaun Eesti mahetoorainest valminud suupisteid – boeuf a la tartar värskelt küpsetatud maherukkileivaga, rostbeefi sibulamoosiga, grillitud veise sisefileed porgandi ja pastinaagiga ning mahetatrajahust minipannkooke maasikamoosi, astelpajuvahu ja valge šokolaadiga. Laualt ei puudunud loomulikult ka maheviin, mustikamahl ja maheõunamahl.

Seotud lood

Uudised
  • 15.01.15, 10:34
Eesti esitleb Saksamaal oma parimaid maitseid
Eesti osaleb 16.-25. jaanuarini Berliinis toimuval maailma suurimal toidu- ja põllumajandusmessil Internationale Grüne Woche 2015 (Rahvusvaheline Roheline Nädal), kus tutvustab oma toidutootjate parimat toodangut. Tänavu on messi partnerriik Läti.
Uudised
  • 02.08.13, 10:14
Avinurmes alustas tööd  maheviljaterminal
Maheviljakasvatajate ühistu Wiru Vili alustas mahevilja varumist uues maheviljaterminalis Avinurme külje all Maetsma külas Ida-Virumaal.
  • ST
Sisuturundus
  • 30.09.24, 11:35
Ebastabiilne majanduslik olukord põllumajanduses: kuidas kaitsta saaki ja säästa targalt
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele