Aasia üha suureneva nõudluse usus Jaapani Wagyu beefi tootjad prognoosivad hõbedastki kallima veiseliha ekspordi neljakordistumist 2020. aastaks.
Hongkongis asuva InterContinental hotelli Steak House’is maksab 14 untsi (ligi 40 grammi) Wagyu ribi 2400 Hongkongi dollarit (310 dollarit). Kõige kulukam suutäis on sisefilee – kaheksa untsi eest tuleb välja käia 2180 Hongkongi dollarit. Võrdluseks hõbedat kaubeldi täna 19,95 dollarit untsist, kirjutab Bloomberg.
Mullu kasvas Jaapani delikatessliha eksport Singapuri, Hongkongi ja Macau arvelt 14%, küündides 5,8 miljardi jeenini. Samal ajal on konkurents koduturul piiratud importliha 38,5% maksustamise tõttu.
2020. aastaks loodavad jaapanlase ekspordi kasvu 25 miljardi jeeni ehk 240 miljoni dollarini. Uusi ostjaid on vaja, sest nii USA kui Austraalia survestavad peaminister Shinzo Abet kärpima imporditud liha makse, mis valitsuse hinnangul võiks kodumaise veiseliha müüki vähendada 68%.
„Suured välismaa farmid, ei suuda tagada meiega võrdväärset individuaalset hooldust,“ ütles Kamisatos 320 pealist karja omav Hirotaka Sekiguchil. „Saamaks parimat liha, on kõige tähtsam hoida loomad tervena ja lasta neil magada nii kaua kui nad tahavad,“ lisas ta.
Seotud lood
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.