Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Fotod: Toidumess FoodFest 2014
Eesti Näituste messikeskuses toimus seitsmes Tallinn FoodFest. Messil on esindatud Eesti ja välisriikide toiduainetööstuste, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate esindajad.
Eesti mahetootja OÜ Loodusvägi on toonud turule lisaks juba populaarsust kogunud mustika-mustsõstraglögile veel kaks uut imemaitsvat glögi: astelpaju- ja pohlaglögi. Kõik nimetatud glögid on valmistatud marjadest pressitud täismahlast.
Nii Euroopas kui Eestis kontrollivad lõviosa toidukaupade turust 3-5 suuremat jaekaubandusketti, dikteerides tarnijatele lepingutingimusi, mis eeldavad tootjatelt aina suuremate arvete maksmist, mitte tulu teenimist.
Maks & Moorits võidutses Tallinn FoodFest 2014 messil toimunud konkursil „Parim jõulutoode 2014“, kus võitis lihakategooria seitsmest auhinnast kolm. Üle 2000 osalenuga pimetestis võitis parima verivorsti tiitli Maks & Moorits Maitselt mahe verivorst suitsupeekoniga, parima pasteedi tiitli Veisemaksapasteet ning liha üllatustoote kategooria võitis Maks & Moorits Õrnsuitsu sisefilee.
Tänasel Toiduliidu ja Kaupmeeste Liidu koostöökonverentsil „Koostöö või võimuvõitlus?“ tõdes Tarbijakaitseameti esindaja, et hinna ja soodushindade avaldamist puudutavad probleemid suurtes kaubanduskettides on väga levinud.
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?