September on Eesti toidu tegijate poolt kuulutatud Eesti toidu kuuks ja esimese kahe nädala jooksul on kuu programmi kuuluvatel kohalikule toidule pühendatud sündmustel osalenud üle 20 000 inimese.
„Eesti toidu kuu on alanud üle ootuste edukalt ja meie programmi kuuluvatel sündmustel on praeguseks osalenud juba üle 20 000 inimese. See näitab, et Eesti inimestele on kohalik toit väga südamelähedane,“ ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp.
Raudsepa sõnul on kõige populaarsem on olnud Saaremaa toidufestival hinnanguliselt üle 10 000 külastajaga ning Põllumajandusmuuseumis toimunud üritused (ca 4000 külastajat) ja Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäev (2700 külastajat).
Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimub septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi (
www.eestitoit.ee) ja kuu juhtmõtteks on „Ma armastan Eesti toitu“.
Septembris tutvustatakse Eesti toitu ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimub Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani ning söögikohta üle Eesti.
Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.
Eesti toidu kuu programmi leiab
www.eestitoit.ee.
Seotud lood
Põllumajandussaadusi töötlev ja turustav ettevõte Scandagra Eesti soovib kõiki kliente ning koostööpartnereid lõppeva aasta puhul tehtu eest tänada ning kutsub huvilisi informatiivsetele talveseminaridele.