Reedel, 19. veebruaril kell 14 alustab Eesti Põllumajandusmuuseumis muuseumi kokakool, mis on seekord pühendatud Vabariigi aastapäevale. Seekordses kokakoolis õpitakse valmistama peolauale sobivaid toite, milles on kasutatud Eesti rahvusvilja – rukist.
„Eesti Põllumajandusmuuseum on juba pikki aastaid tegelenud traditsiooniliste Eesti toitude unustuse hõlmast päästmisega. Oleme küpsetanud ehedat rukkileiba nii siin, kui sealpool piiri. Sel aastal alustame uue sarjaga, mille eesmärgiks on just koolilastes kokandushuvi tekitamine. Ja seda loomulikult Eestimaisest toorainest ja lähtudes traditsioonidest,“ rääkis muuseumi direktor Merli Sild.
Muuseumi kokakool hakkab toimuma enne erinevaid rahvakalendri ja teisi tähtpäevi. Kokakoolis õpetatakse valmistama neid toite, mis järgnevatel pühadel peolauale sobivad. Esimene kokakool on pühendatud Vabariigi aastapäevale ja seal õpetatakse, mida põnevat saab rukkist valmistada ja peolauale panna. Muuseumi kokakool on mõeldud eelkõige kooliõpilastele, et tekitada neis huvi Eesti toidukultuuri ja toidu valmistamise vastu. Loomulikult on oodatud ka kõik teised huvilised! Kõik kokakoolis osalejad saavad kaasa uued põnevad oskused ning retseptid.
Lisaks muuseumi kokakoolile pakub Eesti Põllumajandusmuuseum ka teisi toiduvalmistamisega seotud kursusi - leiva ja karaski ning teiste Eesti traditsiooniliste toitude valmistamine. Osaleda saab näiteks ka kas töökollektiiviga või sõpruskonnaga. Kursused toimuvad ka väljakuulutatud aegadel.
Muuseumi kokakooli kohta saab lisainfot
Eesti Põllumajandusmuuseumi kodulehelt.
Autor: põllumajandus. ee
Seotud lood
2015. aasta oli Eestis rukkiaasta, seda põhjusel et meie leivavili pälviks tähelepanu, mida ta väärib.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.