Peipsi kandi rahvas kutsub kõiki Eestimaa gurmaane nautima parimat toitu festivalil „II Peipsi Toidu Tänav 175 km“.
- Peipsi sibul on sealse piirkonna tuntuim toode. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
24.-25. augustil avavad 54 pop-up restorani oma uksed 175-kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel. Pakutakse kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab, nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aksendiga valmistatud roogasid.
Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa- ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad 54 pop-up restorani oma parimaid retsepte külastajate rõõmustamiseks. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsiäärsetest lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab. Toimub ka suur Lüübnitsa sibula- ja kalalaat, kust saab omale lisaks talvesibula soetada.
Sel aastal on avatud ka jupike Peipsi Toidu Veetänavat, kus ujuvrestoranidel tehakse sõitu ja toitu, liikudes mööda Emajõge.
Pop-up restoranid on avatud 24.augustil kell 11-21 ja 25.augustil kell 11-17.
Festivali info leiad
SIIT ja Google kaart osalejatega on nähtav
SIIN.
Festivali korraldab Peipsi Toit võrgustik koostöös Leader-meetme, Rahvakultuuri Keskuse, Luunja valla, Mustvee valla, Kastre valla, Alutaguse valla ja võrgustikega MTÜ Jõgevamaa Maitsed ning Kääpa OTT.
Seotud lood
Põllumajandussaadusi töötlev ja turustav ettevõte Scandagra Eesti soovib kõiki kliente ning koostööpartnereid lõppeva aasta puhul tehtu eest tänada ning kutsub huvilisi informatiivsetele talveseminaridele.