2020. aasta proovide tulemused näitavad endiselt, et Euroopa Liidu ja ka Eesti päritolu puu- ja köögiviljades leidub oluliselt vähem erinevaid TKV jääke, kui ELi välistest riikidest pärit puu- ja köögiviljades.
- Eesti päritolu maasikatest tuvastati PMK labori poolt enamjaolt kolme erineva TKV toimeaine jääki, mis kõik jäid alla toimeainele kehtestatud piirnormi. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Erinevad puu- ja köögiviljad on meie toidulaual väga olulisel kohal ja seetõttu tasuks eelistada kodumaist. Tihtipeale pole see aga võimalik just Eesti geograafilise asukoha tõttu. Sellisel juhul tuleks eelistada ELis kasvatatud puu- ja köögivilju. ELis on kehtestatud ühed karmimad toiduohutusnõuded maailmas ja tõenäosus, et ELi päritolu tootes leiduks TKV jääki sellisel määral, et see põhjustaks otsest ohtu inimese tervisele, on üsna väike, selgub Põllumajandus- ja Toiduameti aruandest.
Seotud lood
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.