Kahjuritega saastunud vilja toiteväärtus on madalam ning seda vilja pole praktiliselt kuhugi võimalik realiseerida. KEVILI agronoom Tiiu Annuk annab ülevaate, mida teha, et laokahjurid teraviljast eemal hoida.
- Kasvama läinud terad on märk halbadest ladustamistingimustest. Foto: Tiiu Annuk
Kindlasti tuleb arvestada, et hoidlate sisepindadele jääb alati eelmise aasta viljast prahti, kahjureid (putukad, lestad), hallitusseente eoseid ja seeneniidistikku, mis on kahjurite paljunemise ja uue nakkuse alguseks.
Seotud lood
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.