Aastaga on enim kallinenud veise- ja linnuliha - broileri rinnafilee koguni sada protsenti.
- Inimesed teevad tihti valiku hinna põhjal ja hinnasurve tõttu eelistatakse kaugelt sisse veetud või madalama kvaliteediga toitu. Foto: Raul Mee
„Linnuliha hind on aasta lõikes kerkinud 70%, veiseliha 100%,“ ütles kodumaise Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. „Kuigi ka sealiha hind on tõusnud 60%, siis muutub see käesoleval aastal talvetoodete peamiseks komponendiks. Kui vahepeal eelistas tarbija järjest rohkem linnuliha, siis äärmuslik hinnatõus kallutab taas sealiha kasuks valikuid langetama. Samuti keskendub tarbija eeskätt toote tükihinnale ja vähem kilohinnale.“
Seotud lood
27 aasta jooksul on TOBROCO-GIANT arenenud ülemaailmseks kompaktlaadurite liidriks, pakkudes üht kõige ulatuslikumat tooteportfelli selles valdkonnas. Ettevõtte missiooniks on pakkuda intelligentseid lahendusi, mis lihtsustavad igapäevast tegevust erinevates tööstusharudes, olgu selleks siis ehitus, põllumajandus, haljastus või omavalitsused.