Toiduainetööstuse Aastakonverentsil tutvustatud Swedbanki tööstusettevõtete uuringu järgi on toiduainetööstuse suurimaks probleemiks jätkuvalt konkurentsivõimelise omahinna tagamine.
- Tööstusettevõtete uuringut tutvustanud Swedbank AS-i juhatuse esimees Olavi Lepp tõi välja, et toiduatööstuste suurim probleem on konkurentsivõimelise omahinna tagamine. Foto: Toiduliit
„Sisendhindade volatiilsuse tagajärjel on ka ettevõtete likviidsuse tagamine keerulisem. Pooled uuringus osalenud toiduainetootjad arvasid, et nende kasumlikkus paraneb, kuid ligi kolmandik ootab siiski kasumlikkuse halvenemist,“ lisas tööstusettevõtete uuringut tutvustanud Swedbank AS-i juhatuse esimees Olavi Lepp.
Seotud lood
Toiduainetööstuse Aastakonverentsil jagas AC Nielsen Eesti OÜ ärijuht Erlend Villems kuulajatega tarbimistrende: erinevad uuringud kinnitavad, et viimased kriisiaastad on toonud tarbijate käitumisse märkimisväärsed muutused ning lojaalsus on asendumas parimate pakkumiste ja madalamate hindade eelistamisega.
18. aprillil toimunud XVI Toiduainetööstuse Aastakonverentsil pöördumisega esinenud Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits võttis kokku sektoris valitseva olukorra. Ipits nentis, et nii tarbijakäitumise muutmise uued trendid, kui ka uue valitsuse sihikuks võetud suunad muudavad toidutööstureid ootusärevateks.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.