Parim Talutoit 2023 raames selgitati välja parimad tooted
Eile kogunes Tallinnas, Academic Food Lab'is žürii, toiduajakirjanike, valdkonna ekspertide ja tippkokkadega, kes selgitasid pimetesti abil välja 2023 aasta parimad talutoidu maitsed.
Parima piimatoote võitjaks osutus Pajumäe talu kohupiimakreem sõstra ja roseepipraga. Foto: Rene Riisalu
Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Kerli Atsi sõnul on Eesti talutoit peegeldus meie kohalikust toidutootmisest - kõrge kvaliteediga, värske ja jätkusuutlik.
Looduslikud ja poollooduslikud rohumaad sobivad küll karjatamiseks ning neilt võib saada arvestatava koguse heina, ent paraku ei ole selliste heinamaade silo lüpsikarja jaoks piisavalt kvaliteetne. Kvaliteetse silo saamiseks peab farmipidaja olema valmis panustama maa ettevalmistusse, kultuurtaimede külvamisse, väetamisse ja õigeaegsesse hooldamisse.