Nõo Lihatööstuse ülevaatest selgub, et sel suvel eelistasid tarbijad broilerilihast tooteid. Foto: Vallo Kruuser/Nõo Lihatööstus
Kui suvetoodete mahulist (kg) kasvu vedas linnuliha, siis sealiha koguseline müük püsis võrreldes eelmise aastaga muutumatuna. Nõo Lihatööstuse statistika võrdles ajavahemikku aprill-august eelmise aasta sama ajaga – see on suvetoodete aktiivne müügiperiood. Suvetoodete rahaline käibekasv oli sel aastal broileril 18% ja sealihal 16%.
Lihatööstuse vaatest on Eestis konkurentsitihe, tarbija küllaltki hinnatundlik ja järsult kerkinud sisendkulud pole letihindades adekvaatselt kajastunudki, kirjutab Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Lihatööstuse suurtehing sai justkui lahenduse: Maag Grupil lubati osta HKScan, kui ta enda praegusest lihaärist osa ära müüb. Samas on paljugi veel lahtiseks jäänud ning selline lõppmäng tekitab küsimusi ja eriarvamusi teistegi turuosaliste seas.
18. mail toimunud Eesti Toiduainetööstuste Liidu pakendikonverentsil nentis Atria Eesti müügidirektor Meelis Laande, et pakenditesse tuleb ja tasub panustada. Samas ettevõtjatel puudub selgus, mis materjale meil Eestis ollakse võimelised ümbertöötlema ja mida mitte - see takistab investeeringuid.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.