• 28.09.23, 08:22

Põllumajanduskonverentsil võetakse luubi alla tehisintellekt, tööjõud ja digitaalne agronoomia

Reedel, 29. septembril toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis 18. korda konverents “Põllumees kui tippjuht”. Tänavuste teemade hulka kuuluvad muuhulgas julgeolek ja Ukraina sõja mõju Euroopa Liidu põllumeestele. Räägitakse ka tehisintellekti mõjust, tööjõust ning digitaalsest agronoomiast. Konverentsil tunnustatakse 11. korda ka põllumajandussektori tippjuhti.
Ahti Kalde, Hannes Prits, Jaak Läänemets ja Jaanus Marrandi eelmise aasta konverentsil “Põllumees kui tippjuht”.
  • Ahti Kalde, Hannes Prits, Jaak Läänemets ja Jaanus Marrandi eelmise aasta konverentsil “Põllumees kui tippjuht”. Foto: Oleg Hartsenko
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on konverentsist kujunenud põllumajanduses otsustajate ja mõttekaaslaste iga-aastane suursündmus, kus jagatakse ideid ning vaadatakse üheskoos tulevikku. „Eesti põllumajanduses tegutseb nii palju tublisid ja ettevõtlikke põllumehi, kes kõik tegutsevad selle nimel, et hoida toidutootjate konkurentsivõimet ja elujõulisust. Maailm on aga kiires muutuses ning see tähendab ka meie põllumajandus- ja toidutootmisele uusi väljakutseid, mis sektorit paratamatult mõjutavad,“ ütles Pastak.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele