• 24.09.18, 12:25
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Olustveres selgusid 2018. aasta parimad hoidised

22. septembril toimus järjekorras 14. Olustvere hoidistemess, mida külastas tänavu üle 3500 inimese. Külastajad valisid parimaks soolaseks hoidiseks Redissa, magusatest troonis Hapoos ning üllataja tiitliga pärjati Hõõgmahl. Ekspertidest ning tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii valis enda lemmikuks peedihummuse.
Olustveres selgus parim hoidis
  • Olustveres selgus parim hoidis Foto: Oleg Harchenko
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on rõõm näha, et üritus on populaarne igas vanuses külastajate seas ning aina rohkem noori tunneb hoidistamise ja koduse toidu vastu huvi. „On hea meel, et igal aastal tulevad inimesed välja veelgi põnevamate maitsekombinatsioonidega. Uued ideed nagu ´´Nohusurm´´ ning armastatud porgandimoos on tuule tiibadesse saanud just Olustverest ning ma ei näe põhjust, miks sama ei peaks juhtuma ka selle aasta parimatega,” lisas Pastak.
Žüriisse kuulusid: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), Maaleluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder, ettevõtja ja endine tippsportlane Kaido Höövelson, laulja Jaan Elgula, laulja Toomas Lunge, Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ja Maalehe tarbija lisa „Targu Talita“ vastutav toimetaja Jana Rand.
Lisaks toimus eraldi ka Maalehe hoidistekonkurss, kus valiti välja kolm parimat ja anti välja Maalehe eripreemia. Konkursi parima hoidise valmistasid Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased ja nende marineeritud punased sibulad võtab Põltsamaa Felix järgmisel aastal tootmisse.
Kohaliku toidu laada raames oli väljas üle 100 kaupleja, kelle käest oli külastajatel võimalik soetada erinevat joogi- ja söögipoolist. Üritus toimus Eesti toidu kuu raames.
Meelelahutuseks esinesid üritusel Pärnatalu lõõtsapoisid ja ansambel Justament, päeva juhtis Venno Loosaar. Olustvere Poiste juhendamisel toimusid ka põnevad töötoad põhupallidel hüppamisest ja kombainisõidust.
Hoidistemessi ja kohaliku toidu laata korraldab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool.
MESSI JA LAADA PARIMAD
Soolane hoidis
1. Redissa (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
2. Seeneseljanka (Viivika Sarv)
3. Letšo (Tori Naisteseltsing Lained)
Magus hoidis
1. Hapoos (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
2. Ebaküdooniakreem (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)
3. Mannavahumoos (Källomäe Hobitalu)
Hoidis kategoorias „üllataja“
1. Hõõgmahl (Pärnumaa Kodukant)
2. Hapi (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
3. Õunkond (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
VIP hoidise žürii valis oma lemmikuks peedihummuse.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 27.12.24, 16:53
Baltic Vianco juht: kui sinikeel siia ei jõua, on oodata Eesti veiseliha nõudluse tõusu
Baltic Vianco on Eesti turul kaubelnud põllumajandusloomadega 18 aastat, selle aja jooksul on sektoris palju muutunud ja muutumas. Tänu usaldusväärsetele partneritele välisturgudel ja headele klientidele kodumaal on ettevõtte juht Janek Mustmaa optimistlik, kuigi Eesti lihaveiste arv on kahe viimase aastaga kahanenud 10 000 ja lammaste arv 20 000 võrra ning üle Euroopa levib lammaste ja veiste viirushaigus sinikeel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele