• 06.03.19, 09:43
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toidutootjad ja teadurid kohtuvad konverentsil „Terve loom ja tervislik toit“

Täna ja homme toimub Eesti Maaülikooli iga-aastane konverents „Terve loom ja tervislik toit“, mis keskendub uuringute tulemuste tutvustamisele toiduteaduses ja piimakarjakasvatuses.
Lehmake
  • Lehmake Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Kokkusaamise esimesel päeval on fookuses tervislik toit. Teiste teemade seas tutvustab maaülikooli professor Tõnu Püssa uudset meetodit ning seadet liha ja kala värskuse hindamiseks. „Tänapäeval on toidutoormega kaubitsemine globaalne tegevus, mistõttu on liha ja kala värskuse hindamisel esmatähtis, et seda oleks võimalik teha lihtsa, teaduslikult põhjendatud ja taskukohase seadmega,“ rääkis Püssa.
Teisel päeval keskendutakse loomakasvatusele. Näiteks kõneleb veterinaarmeditsiini dotsent Kerli Mõtus karjatervise programmi rakendamisest Eesti piimaveisekarjades. Mõtuse sõnul parandab süstemaatiline programmi kohaldamine loomade tervist ja tootlikkust, suurendades nii ka tootmise majanduslikku tasuvust.
Kahepäevane konverents toob kokku ligi paarsada valdkonnaga seotud teadlast ja praktikut üle vabariigi. „Rahvusvahelisel tasemel teadus on vajalik selleks, et tagada kodumaise toiduainetetööstuse ja loomakasvatuse sektori konkurentsivõime. Seda kõrgetasemelist teadust me läbi konverentsi tutvustada soovimegi,“ põhjendas veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats.
Tiiratsi sõnul tekib teadlaste-õppejõudude ja tootjate-koostööpartnerite aruteludest sünergia. „Ma usun, et meie ühine konverents annab jätkuvalt uusi ja häid mõtteid, kuidas üheskoos veelgi edukamalt tegutseda.“ Ühtlasi toob instituudi direktor esile, et kui mineval aastal tähistati 170 aastat veterinaarhariduse andmise alguses Tartus, saame tänavu tagasi vaadata emakeelse põllumajandushariduse 100. juubeliaastale.
Konverents „Terve loom ja tervislik toit“ toimub 6.–7. märtsil Eesti Maaülikooli peahoones, Kreutzwaldi 1a.
Konverentsi toetab Eesti maaelu arengukava 2014–2020 meetmete raames.
Konverentsi päevakava leiad SIIT.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.11.24, 15:47
Corteva Agriscience Inatreq™ Active on Eestis turule lubatud
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele