10. veebruaril toimus Dimedium ASi eestvedamisel veebiseminar pealkirjaga „Silo valmistamise meistriklass ja silouudiseid Rootsist“. Veebiseminari lektor, rootslasest agronoom Matilda Johansson rääkis huvilistele sellest, mis iseloomustab head silo, kuidas kvaliteetset silo toota ja kuidas säilitada silo kõrge kvaliteet ajani, mil loom seda sööma asub.
- Silo tegemisel on palju erinevaid nüansse, mida teades on suurem võimalus õnnestuda. Foto: Erakogu
Silo tegemisel on palju erinevaid nüansse, mida teades on suurem võimalus õnnestuda. Seda eriti siis, kui silo tuleb valmistada ebasoodsates tingimustes. Matilda Johansson on lõpetanud magistrikraadiga Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikooli ning töötanud ülikoolis teadlasena, uurides silolisandeid ja lämmastikväetisi. Praegu töötab agronoom tootejuhina ettevõttes Salinity, olles vabal ajal toeks oma farmerist abikaasale 900-pealise piimafarmi juhtimisel. Järgnevalt jagabki Matilda Johansson oma teadmisi ja kogemusi, kuidas valmistada oma loomadele parim põhisööt ja tagada sellega efektiivsem tootmine ning kvaliteetne lõpptoodang.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Baltic Vianco on Eesti turul kaubelnud põllumajandusloomadega 18 aastat, selle aja jooksul on sektoris palju muutunud ja muutumas. Tänu usaldusväärsetele partneritele välisturgudel ja headele klientidele kodumaal on ettevõtte juht Janek Mustmaa optimistlik, kuigi Eesti lihaveiste arv on kahe viimase aastaga kahanenud 10 000 ja lammaste arv 20 000 võrra ning üle Euroopa levib lammaste ja veiste viirushaigus sinikeel.