• 14.03.22, 11:52

Eestlased panid Iiri mägedes püsti ootamatu äri

Endine pangatöötaja Tiina Laas hakkas koos tütre Tiiu-Liisa Keräneniga keset Iirimaa mägesid tootma eeslipiimast tehtud seepe. Nüüd ekspordivad nad seepe üle kogu maailma ja tahavad hakata müüma ka muid eeslipiimast tehtud tooteid.
Tiiu-Liisa Keränen (vasakul) ja ta ema Tiina Laas tegid elus kannapöörde ja panid Iirimaal oma äri püsti.
Tegelikult sai Tiina ja Tiiu-Liisa eesliseebiäri alguse hoopiski vuttidest. Eestis kommunikatsioonisektoris töötanud Tiina Laas kolis Iirimaale 2000. aastate alguses. Elu viis ta Carrick-on-Shannoni nimelisse linna, kus ta asus tööle krediidiettevõttes MBNA. Viimase majanduskriisi ajal lõpetas aga Bank of Americale kuuluv MBNA oma tegevuse ja töötajad koondati. Nii pidi ta mõtlema, mida edasi teha. Kuna Tiinal oli tollal 12 vutti, keda ta pidas koduloomadena, otsustas ta, et rajaks õige vutifarmi.
Kui alguses pusis Tiina paar aastat farmiga omapäi, siis 2013. aastal tuli talle appi tütar Tiiu-Liisa. „Tulin vaatama, mida ta siin teeb. Küsisin, kas ta on mõistuse kaotanud, oleme ju linnatüdrukud! Me ei tea midagi ei vuttidest ega põllumajandusest!“ naeris Tiiu-Liisa. „Kuid läks nii, et otsustasin ka ise Iirimaale jääda ja jäingi siia emaga vutifarmi pidama,“ lisas ta.
Pikemalt loe Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele