• 03.08.22, 09:24

Toidutootjad said lõpuks oma tahtmise

Sügisel saavad toiduainetööstuse ettevõtted taotleda toetust, et investeerida alternatiivsetesse kütuseallikatesse, kuna eesootaval talvel võib Euroopat ähvardada gaasipuudus. Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on see hea uudis, et nende muresid ja soove on lõpuks kuulda võetud.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp on tänulik, et maaeluministeerium nende soove arvesse võttis.
  • Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp on tänulik, et maaeluministeerium nende soove arvesse võttis. Foto: Raul Mee
Eelnõu on alles kooskõlastusringil ja kuigi toetused võiks olla juba jagatud, siis Potisepp on tänulik, et üldse midagi toimub. „Parem hilja kui mitte kunagi,“ ütles ta. Investeeringutoetust saavad taotleda ettevõtjad, kelle põhitegevusalaks on toiduainete tootmine või joogitootmine.
Aprilli algul oli toiduliidu soov saada toetust ainult varugeneraatorite jaoks, sest kardeti elektripuudust. Nüüd on esikohal gaasiprobleem.
Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 30.09.24, 11:35
Ebastabiilne majanduslik olukord põllumajanduses: kuidas kaitsta saaki ja säästa targalt
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele