• 13.12.22, 16:41

Põllumehed lumetõrjes kaasa lüüa ei saa

Maru Birgit väsis kiiresti ära ja suuremat kaost Eestimaal kaasa ei toonud. Kui aga Birgitil oleks olnud rammu sama palju kui vanemal õel Monikal, oleksid ilmselt ka seekord paljud lumelõksu jäänud, sest sobivat suurtehnikat omavaid põllumehi riik appi ei kutsu, põhjuseks masinate paakides olev eriotstarbeline kütus.
Eriotstarbelise diisli kasutamine on lubatud ainult otseselt põllumajandustöödeks.
  • Eriotstarbelise diisli kasutamine on lubatud ainult otseselt põllumajandustöödeks. Foto: Sven Arbet/Maaleht/Scanpix
On mõistetav, et eriotstarbelist diislit kasutades ei saa põllumehed osaleda lumetõrje hangetes, et vältida konkurentsieelise tekkimist tavahinnaga kütust kasutavate lumetõrjujate ees. Paraku ei lubaks riik neil kaasa lüüa ka hädaolukorras, sest erandid pole ette nähtud.
Mis on erimärgistusega diislikütus?
Erimärgistatud diislikütus on Maksu- ja Tolliameti (MTA) järelevalve all värvainega märgistatud diislikütus, millel on „valgest“ diislikütusest madalam aktsiisimaks. Erimärgistatud diislikütus on mõeldud kasutamiseks ainult põllutöömasinates ja kutselisel kalapüügil. Tolliametnikud kontrollivad põllumeeste eriotstarbelise kütuse sihipärast kasutamist pisteliselt, võttes sondiga paagist kütuseproovi.
Pikemalt saab lugeda Lääne-Virumaa Uudistest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 30.09.24, 11:35
Ebastabiilne majanduslik olukord põllumajanduses: kuidas kaitsta saaki ja säästa targalt
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele