• 28.06.23, 08:45

Audiitorid: 2030. aasta kliima- ja energiaeesmärkide saavutamine on ohus

Audiitorid seavad kahtluse alla selle, et Euroopa Liit suudab vähendada oma kasvuhoonegaaside heidet 2030. aastaks 55% võrreldes 1990. aasta tasemega. Nad leidsid vähe tõendeid selle kohta, et 2030. aasta kliima- ja energiaeesmärkide saavutamiseks tehtavad jõupingutused oleksid piisavad. Sellisele peamisele järeldusele jõuti Euroopa Kontrollikoja avaldatud eriaruandes.
Kliimamuutustele reageerimiseks on EL seadnud endale üha ambitsioonikamad eesmärgid vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid, suurendada taastuvenergia kasutamist ja edendada energiatõhusust.
  • Kliimamuutustele reageerimiseks on EL seadnud endale üha ambitsioonikamad eesmärgid vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid, suurendada taastuvenergia kasutamist ja edendada energiatõhusust. Foto: Pexels
2022. aasta oktoobris teatas Euroopa Komisjon, et EL oli saavutanud oma kolm 2020. aasta kliima- ja energiaeesmärki. Audiitorite sõnul ei tulenenud see edu ainuüksi ELi kliimameetmetest. Näiteks märgivad nad, et EL 27 ei oleks tõenäoliselt saavutanud oma 2020. aasta energiatõhususe eesmärki ilma 2009. aasta finantskriisist ja COVID-19 pandeemiast tuleneva väiksema energiatarbimiseta. Sellest hoolimata ei võeta välistegurite mõju ELi keskkonnategevuse tulemuslikkuse hindamisel selgelt arvesse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele