Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse ning tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.
- Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
„Ma arvan, et praeguses majandussituatsioonis pingutavad kõik turuosalised selle nimel, et saavutada järgmisel aastal nullinflatsioon ja seda ka käibemaksutõusu valguses. Selline eesmärk peaks olema nii toidutootjatel kui ka kaubandusel. Nõo Lihatööstus teeb selle saavutamise nimel tööd, investeerib ja arendab uudseid tooteid,“ ütles Loova. Tema sõnul aitab seda eesmärki saavutada efektiivsuse tõus läbi innovatsiooni ja läbipaistev hinnastamine. Viimastel kuudel on ka toormehinnad stabiliseerunud, mis annab samuti lootust, et lihatoodete hinnad rohkem ei kalline.
Seotud lood
Kodumaine Nõo Lihatööstus suunab järgmisel aastal sinkide ja suitsuvorstide tootmismahu suurendamiseks ligi 1,5 miljonit eurot.
Nõo Lihatööstuse tehnoloogi Marko Kokmanni sõnul paneb üldine hinnatõus ja ärev olukord maailmas eestlasi tegema turvalisi valikuid ka toidulaual, seetõttu iseloomustavad selle talvehooaja uusi tooteid lihtsad ja puhtad maitsed nagu on verivorstid Muhu leivaga.
Kuigi Eestis on praegu Euroopa suurim majandus ja tööhõive langus ning septembri keskpaigaks tõusis registreeritud töötuse määr 7,3 protsendile, on toiduainetööstuse sektoris endiselt väga tõsine töökäte puudus ning selles osas leevendust ei paista, ütles Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Lahendus on tööprotsesside veelgi ulatuslikum automatiseerimine.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.