• 24.05.24, 09:00

Doktoritöö: Leedu ja Läti päritolu broileriliha on saastunud

Triin Tedersoo kaitses 22. mail Eesti Maaülikoolis doktoritöö, mis käsitles kampülobakteritega saastunud broileriliha Eesti jaemüügis ning sigadel esinevate kampülobakterite antibiootikumidele resistentsust.
Liha korralik kuumutamine hävitab kampülobakterid kergesti.
  • Liha korralik kuumutamine hävitab kampülobakterid kergesti. Foto: Pixabay
Tedersoo doktoritööst "Campylobacter spp. in fresh broiler chicken meat and pig caecal samples in Estonia" ("Kampülobakterid värskes kanabroilerilihas ja sea umbsoolesisaldises Eestis") selgus, et kampülobakteritega saastunud imporditud broileriliha söömine võib kujutada endast potentsiaalset ohtu Eesti inimeste tervisele.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.03.25, 14:34
Lugeja küsib: mis vahe on Moddus Start`il ja Moddus 250 EC-l?
Moddus Start on teraviljadel ning kõrrelistel heintaimedel varaseks kasutamiseks mõeldud kasvuregulaator. Selle kasutamise eesmärk on suurema ja tugevama juuremassi saavutamine, ühtlasem võrsumine, rohkem produktiivvõrseid ja tugevam kõrre alumine osa, mis kõik kokku tähendab suuremat saaki ja kindlust, et saak põllult edukalt ka koristatud saab. Moddus 250 EC kasutamise eesmärk on kõrre lühendamine ja tugevdamine ning parem fotosüntees. Tooted sobivad väga hästi järjestikku kasutamiseks. Kuna kevade tulekuga uuritakse just enim Moddus Stardi kasutamise kohta, käsitleme seda toodet põhjalikumalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele