• 01.04.25, 09:00

Stardib konkursi “Eesti parim toiduaine 2025” väiketootjate voor

Sel nädalal asub Eesti parima toiduaine konkursi komisjon hindama Eesti väikeettevõtete toidutooteid, et selgitada parimad piirkondade lõikes. Väiketootjate voorus osaleb tänavu 38 kodumaist ettevõtet, kes on konkursile üles seadnud üle 50 uudistoote.
Fotol 2024. aasta toidukonkursi auhindamine: vasakult Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis, Toiduliidu juht Sirje Potisepp
  • Fotol 2024. aasta toidukonkursi auhindamine: vasakult Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis, Toiduliidu juht Sirje Potisepp Foto: Erlend Staub
2025. aasta konkursil on suurenenud osalejate arv – kui möödunud aastal võistles väikeettevõtete voorus 30 tootjat, siis tänavu kaheksa võrra rohkem. Konkurssi korraldava Toiduliidu juht Sirje Potisepp rõhutab, et kui suurtootjad tagavad Eesti toidujulgeoleku, väärindades suuri koguseid kohalikku toorainet, siis väikeettevõtted hoiavad elus piirkondlikke toidukultuuri eripärasid ja rikastavad meie toidulauda omalt poolt.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 17.03.25, 14:40
Kuidas kaitsta oma põldu umbrohtude eest teadlikult ja ennetavalt?
Umbrohtude resistentsuse teemat hakkas Bayer Baltimaades põhjalikumalt uurima aastal 2017 ning sellest alates on analüüsitud 146 proovi, millest 83 protsendil tuvastati resistentsus. Baltikumis on kõige teravam probleem Leedus, kus on resistentsus tuvastatud juba viiel umbrohul. Kasvamas on see mure Lätis ning Bayeri agronoomid Tõnu Kastepõld ja Madis Kaljura nendivad, et valvel tasub olla ka Eestis.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele