Pisirohe OÜ tegevus on jõudnud järgmisse etappi – võrsete kõrval kasvab Tapa vallas Jootmel sama palju ka söödavaid õisi, mille peale on isaäranis maiad restoranid.
- OÜ Pisirohe ehk Marit Mäesaar, Artur Raudna, kelle põhitöökohaks on hoopis kaitsevägi, ning poeg Kahru, kes samuti konteinerites enda tarbeks söödavat kasvatab. Foto: Eva Bronzini
OÜ Pisirohe sünnist ja tegevusest esimesel kolmel aastal kirjutas Äripäeva
Lääne-Virumaa uudisteportaal juba möödunud kevadel, vahepeal on aga jõudsal sammul edasi liigutud. Tollal oli söödavate õite kasvatamine alles katsetusjärgus, täna aga moodustab umbes poole müügist.
“Suvi on restoranide hooaeg,” täpsustas Marit Mäesaar, kuhu toodang jõuab, ja lisas, et söödavad õied on tänavu väga kuum kaup. Õisi kasutatakse restoranides magustoitudel ja kookidel, pisirohet ehk erinevate taimede tõusmeid praadidel garneeringuks ja salatitesse.
- Kõik, mis pildil kausis, võib julgelt kinni pista. Foto: Eva Bronzini
“Eraklient leiab meid talvel, kui suvel enda kasvatatu on otsas, ja ka kevadel, kui tuleb tuhin ise tõusmeid kasvatama hakata,” tutvustas Mäesaar ettevõtte müügi aastaringi.
Seotud lood
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?