25.-26. septembril toimub Tallinna Toidumess, kus kohtuvad Eesti toidu- ja joogivaldkonna tegijad. Tuhanded külastajad ja üle saja eksponendi on kohale tulnud, et vahendada uudiseid, trende ja innovatsiooni.
- Tallinna Toidumess 2024. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Messi korraldaja Tiit Sarve sõnul on juba 31. korda toimuv ärimess palju enamat kui lihtsalt toodete eksponeerimine ja degusteerimine. „See on interaktiivne ja mitmekülgne kohtumispaik, kus vastastikuses vahetus suhtluses luuakse uusi kontakte, laiendatakse kliendibaasi, tutvustatakse oma brändi ja arendatakse ka laiemalt toidukultuuri,“ ütles Sarv.
Seotud lood
Pool Eesti majandusest tuleb eratarbimisest ja kui tarbija kindlustunne on madal, mõjutab see otseselt toidusektori käekäiku, ütles Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina Eesti Toiduainetööstuse Liidu 10. koostöö konverentsil „Lennukalt edasi“.
Tallinna Toidumessil esitleti rukkileivale pühendatud postmarki. Esimest korda on võimalik soetada ka reljeefne postmark, mis katsudes meenutab leiva koorikut.
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.