• 26.09.24, 14:16

Toidumessil esitleti rukkileiva postmarki

Tallinna Toidumessil esitleti rukkileivale pühendatud postmarki. Esimest korda on võimalik soetada ka reljeefne postmark, mis katsudes meenutab leiva koorikut.
Toidumessil esitleti rukkileiva postmarki.
  • Toidumessil esitleti rukkileiva postmarki. Foto: Eesti Toiduainetööstuste Liit
Uue postmargi trükitiraaž on 20 000, mis jaguneb kahe erineva variandi vahel. Lisaks reljeefsele postmargile saab osta ka klassikalist marki. Postmargi hinnaks on 1.30€ ja selle kujundas Jaan Saar.
Rukkileiva postmargi pidulik esitlus toimus eile Toidumessil Toiduliidu korraldataval konverentsil “Lennukalt edasi!”.
Omniva juhatuse esimees Mart Mägi märkis, et rukkileiba kujutav postmark on Eesti inimeste poolt välja pakutud idee, mistõttu see nüüd ka väga erilisel kujul ära trükiti. “Rukkileib on osa meie kultuurist ja ajaloost, mis jõuab uue postmargina ka rahvusvahelisele areenile,” ütles ta.
Loe lisaks
Tallinna Toidumess 2024.
  • 26.09.24, 12:52
Galerii: Tallinna toidumess on täies hoos
“Toidu tootmine ja eriti pagaritööstus on üks tööjõumahukamaid valdkondi. Rukkileiva kui Eesti toidu sümboli valimine postmargile on kogu toiduainesektorile kahtlemata suur au ja tunnustus,” ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. “Rukkileib ei ole lihtsalt toit, vaid osa eesti rahva identiteedist, mis on kestnud põlvest põlve. Kuigi tuleb tõdeda, et rukkileiva söömine aasta-aastalt väheneb, siis on oluline meeles pidada, et see ühendab meid oma esivanemate traditsioonidega ja on maailmas väga ainulaadne toit, mis sobib nii argipäeva kui pidupäeva toidulauale.”
Loe lisaks
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina Toiduliidu konverentsil.
  • 26.09.24, 14:23
Tõnu Mertsina: eratarbijate madal kindlustunne kandub edasi toidutootjatele
30. septembrist kuni 3. oktoobrini toimub samuti rukkileiva teemaline aardejaht, kus iga päev on võimalik leida Omniva pakiautomaatidest üle kogu Eesti rikkalikke rukkileiva teemalisi kinkekomplekte. Rohkem infot rukkileiva aardejahi kohta saab Omniva Facebooki lehelt.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele