Suhkru demoniseerimine on viinud Euroopas selleni, et piimatoodetes ei ole enam naturaalset suhkrut, ütles Farmi piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik tänasel Toiduliidu aastakonverentsil „Milline on Eesti toidu väärtus? Riigile, ettevõtjatele, tarbijatele.“.
- Farmi Piimatööstus: suhkru demoniseerimine on toonud Euroopa poelettidele suhrkuasendajad Foto: Farmi Piimatööstus
„Eriti puudutab see neid riike, mida Eestile täna eeskujuks tuuakse suhkrumaksust rääkides. See aga tähendab, et suhkur on asendatud suhkruasendajatega ning säilivuse tagamiseks lisatud mitmeid säilitusaineid,“ ütles Kallaspoolik.
Trendid näitavad, et lisaks suhkru osakaalu vähendamisele, on praegu kolm peamist trendi: valgu osakaal tootes, naturaalsed tooted ja nn midagi ära võetud või lisatud tooted. „Naturaalsus on üks peamisi trende. Kuna aga maailm on tasakaalus, siis on neid, kes ostavad allergiate või isiklike veendumuste tõttu hästi töödeldud tooteid ehk tooteid, mis on näiteks laktoosivabad, kui rääkida piimatoodetest. Samas on hästi populaarsed ka need tooted, kuhu on midagi lisatud – näiteks vitamiine, kiudaineid, mikroelemente.“Farmi piimatööstus on suuruselt teine piimatööstus Eestis, mis kuulub 100% Eesti omanikele.
Seotud lood
Baltic Vianco on Eesti turul kaubelnud põllumajandusloomadega 18 aastat, selle aja jooksul on sektoris palju muutunud ja muutumas. Tänu usaldusväärsetele partneritele välisturgudel ja headele klientidele kodumaal on ettevõtte juht Janek Mustmaa optimistlik, kuigi Eesti lihaveiste arv on kahe viimase aastaga kahanenud 10 000 ja lammaste arv 20 000 võrra ning üle Euroopa levib lammaste ja veiste viirushaigus sinikeel.