Laupäeval, 18. novembril toimub Tallinnas Kultuurikatlas festivali Maitsev Eesti raames mahekonverents, kus asjaosalised arutlevad Eesti mahetoidu ja -tootmise võlude ja valude üle.
- Mahepõllumajanduse aastakonverents keskendub koostööle ja arenguvõimalustele. Foto: Pexels
Kultuurikatlas toimuval „Mahepõllumajanduse aastakonverentsil – Koostöö mahetoidu tarneahelas“ saab teada, kuidas jõuab eestimaine mahetoitharidusasutustesse, toitlustusse, kauplustesse ja inimeste toidulauale. Millised on mahetoidu tarneahelas tegutsevate ettevõtjate väljakutsed ja võimalused ning kuidas läheb omavaheline koostöö, sellest räägivadki konverentsi vestlusringidesasjaosalised ise, alates mahepõllumeestest ja -töötlejatest kuni kokkade ja turustajateni.
Laiema vaate mahepõllumajandusega seotud arengutest kogu maailmas annab Helga Willer Šveitsi mahepõllumajanduse instituudist FiBL.
Konverentsil kuulutatakse välja ka konkursside „Parim mahetootja 2023“ ja „Parimad mahetooted 2023“ võitjad ning saab maitsta konkursil osalenud tooteid.
Konverentsi kava leiad
SIIT. Konverentsi on võimalik jälgida veebist, soovi korral vaata seda
SIIT.
Konverentsi korraldab Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.
Seotud lood
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.