Toiduliit kuulutas täna välja konkursi Eesti Parim Toiduaine 2024, kuhu saavad toidutootjad oma uusi tooteid esitada 23. veebruarini. Toiduekspertide ja tarbijate abil valitakse parimad Eestis toodetud toiduained juba 30ndat korda.
2023. a parimaid toiduaineid tunnustasid auhinnatseremoonial Toiduliidu juht Sirje Potisepp, Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis ja regionaalminister Madis Kallas. Foto: Sven Tupits
Iga-aastase toiduainete konkursi eesmärgiks on tutvustada tarbijatele uusi tooteid ja innustada tootjaid tegelema tootearendusega. Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on tänavune sündmus eriline, kuna väärikas ja tootjate poolt kõrgelt hinnatud konkurss sai alguse täpselt 30 aastat tagasi, 1994. aastal.
1. novembril kogunesid toidutootjad Estonia kontsertsaali, et maha pidada meeleolukas juubelipidu – Eesti Toiduainetööstuse Liit tähistas oma 30. tegutsemisaastat.
Toiduliit tunnustas oma aastakonverentsil Eesti parimaid toiduaineid. 2023. aasta Eesti Parima Toiduaine tiitli viis koju HKScan Estonia AS, kes tõi turule erilise maitsestusega vardaliha. Karges marinaadis on kasutatud naturaalsetrabarberipüreed, sidrunimahla, rohemünti ja teisi maitsetaimeid.
Üks tootja on tabavalt öelnud, et kollane hinnasilt on nüüd kõige parem turundus, ja see paraku kehtib tänaseni, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Hetkel oleme jõudnud sinnamaani, kus Eesti talunik enam mitte ei toida ära 10 linnainimest, vaid ka peab neid ülal, kirjutab Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi juhatuse esimees Jane Mättik vastuseks Põllumajandus.ee arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.