“Eesti Parima Toiduaine 2024” konkursile esitatud uute toodete arv kasvas taas. Foto: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Konkursile „Eesti Parim Toiduaine 2024“ esitas 64 ettevõtet 150 uut toodet, mida on kümnendiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Eesti Toiduainetööstuse Liidu eestvedamisel juba 30. korda toimuval konkursil domineerivad tänavu maitsetena küüslauk ja trühvel, kasvutrendi näitavad kvaliteetsele koostisele rõhuvad valmistoidud.
Toiduliit kuulutas täna välja konkursi Eesti Parim Toiduaine 2024, kuhu saavad toidutootjad oma uusi tooteid esitada 23. veebruarini. Toiduekspertide ja tarbijate abil valitakse parimad Eestis toodetud toiduained juba 30ndat korda.
1. novembril kogunesid toidutootjad Estonia kontsertsaali, et maha pidada meeleolukas juubelipidu – Eesti Toiduainetööstuse Liit tähistas oma 30. tegutsemisaastat.
Toiduliit korraldab 29. korda „Eesti Parima Toiduaine” konkurssi, et tunnustada toiduteadlaste ja Eesti inimeste abiga välja möödunud aastal poelettidele jõudnud parimaid Eestis toodetud toidutooteid. Tänavu püüab parima toiduaine tiitlit 137 eestimaist toodet 50 ettevõttelt.
„Eesti Parima Toiduaine“ konkursi hõbemärke jagati kokku 11 kategoorias. Piirkondlike väiketoodete võitjad selguvad järgmisel nädalal ning kuldmärgid ehk selle aasta Eesti parimad toiduained aprillis.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.