Eesti ettevõtted elavad täna teadmatuses ja ebakindluses, sest ideid uuteks maksudeks, regulatsioonideks ja kohustusteks tuleb erinevatelt ministeeriumidelt samas tempos uudistega oma uksi sulgevatest ettevõtetest, ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp täna toidutööstuse 18. aastakonverentsi avakõnes.

- Toiduliidu juht Sirje Potisepp. Foto: Raul Mee
Eesti toidutööstus on läbi ajaloo pinnal püsinud nii headel kui keerulistel aegadel, ent täna mõjutavad sektori jätkusuutlikkust varasemast enim poliitilised otsused, mis seavad ettevõtted raskete valikute ette. „Nagu me teame, siis vaid paari kuuga on vassides ja valetades liigutud selles suunas, et kehtestada Eestis magusa joogi maks, rääkides karastusjookide mittevajalikkusest ja eirates asjaolu, et kavandatav maks puudutab palju laiemat osa toodetest. Veel eelmisel sügisel kinnitati mulle isiklikult, et magusamaksu ei tule ja muretseda pole vaja. Kuid täna tuleb tõdeda, et mõningatel poliitikutel on selgroogu samapalju kui jahukotil,“ nentis Potisepp.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kõik uued maksud ja maksutõusud ning energiakandjate kasvavad hinnad jõuavad toiduainete lõpphinda. Tarbija aga ei suuda enam uusi hinnatõuse vastu võtta, ütles Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp 15. veebruaril Riigikogus oluliselt tähtsa riikliku küsimuse „Eesti majanduslanguses. Mida teha?“ arutelul.
Värskelt avaldatud Konjunktuuriinstituudi neljanda kvartali konjunktuur näitab, et tööstuste kindlustunde indikaator on langemas COVIDi aegsele tasemele. Toona toibuti siiski kiiresti, sest ettevõtted said taotled toetust ning viirus taandus. Praegune olukord on aga murettekitav, sest sõja mõjud pole kuhugi kadunud ning poliitilised otsused halvendavad majanduskeskkonda veelgi, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Halvimad ajad toiduainetööstuses peaksid olema möödas, kuid valitsuse soovimatus omamaist tootmist kaitsta on andnud eeliseid konkurentidele, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp vastuses Äripäeva teemaveebi Tööstusuudised.ee sektori arvamusliidrite küsitlusele.
Kliimaministeeriumi kavandatava jäätmereformi eesmärgid on kahtlemata üllad, kuid selle rakendamisega kaasnevad kulutused jõuavad ühel või teisel moel ikka tarbija rahakotini, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Moddus Start on teraviljadel ning kõrrelistel heintaimedel varaseks kasutamiseks mõeldud kasvuregulaator. Selle kasutamise eesmärk on suurema ja tugevama juuremassi saavutamine, ühtlasem võrsumine, rohkem produktiivvõrseid ja tugevam kõrre alumine osa, mis kõik kokku tähendab suuremat saaki ja kindlust, et saak põllult edukalt ka koristatud saab. Moddus 250 EC kasutamise eesmärk on kõrre lühendamine ja tugevdamine ning parem fotosüntees. Tooted sobivad väga hästi järjestikku kasutamiseks. Kuna kevade tulekuga uuritakse just enim Moddus Stardi kasutamise kohta, käsitleme seda toodet põhjalikumalt.