Tartumaa Arendusselts andis esmakordselt välja paarikümnele Tartumaa toiduettevõtjale piirkondliku märgise Tartumaine Toit. Märgise eesmärk on tõsta kohalike toidutootjate usaldusväärsust ja nähtavust ning soodustada kohaliku toidu tarbimist.
- Kambja vallast said märgise tuntud juustutootja Andre Farm. Foto: Heikki Avent
Septembris toimus esimene Tartumaine Toit märgise taotlusvoor, kuhu laekus 22 taotlust. Toiduettevõtjate taotlusi hindas Tartumaa Arendusseltsi moodustatud viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuulusid esmasaaduste kasvatajad, toitlustajad ning teadus- ja arendusorganisatsioonide esindajad. Komisjoniliikmed hindasid kõik laekunud taotlused heaks.
Seotud lood
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.