Autor: Eda Ernes, Regionaal- ja põllumajandusministeerium • 2. september 2024

Inimestele sobimatut toitu saab kasutada loomasöödaks

Toidu raiskamine avaldab survet planeedi piiratud loodusvaradele ning sellel on ka tõsised majanduslikud ja sotsiaalsed tagajärjed. Üks võimalus toitu vähem raisku lasta on kasutada inimestele sobimatut toitu söödaks. Mida ja kuidas söödaks kasutada, sellest kirjutab Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Eda Ernes.
Mitteloomsed toidujäägid on näiteks töödeldud või töötlemata köögi-, puu- ja teraviljadest, seemnetest või pähklitest koosnev või neid sisaldav toit.
Foto: Pixabay

Toidu raiskamise vältimiseks tuleks eelkõige vähendada toiduainete ülejäägi teket toidutarneahela igas etapis (tootmine, töötlemine, turustamine ja tarbimine). Inimestele sobivat ja ohutut toidu ülejääki on kõige mõistlikum toiduna ümber jaotada.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960