“Tunnustatud Eesti toit” ehk Pääsukesemärk on Eesti vanim ja tuntuim toidumärgis, mis antakse tootele, mille põhitooraine on 100% kodumaise päritoluga. Sügisene taotlusvoor on toidutootjate jaoks avatud kuni 25. oktoobrini.
- Veel nädal aega saavad toidutootjad taotleda Pääsukesemärki. Foto: Pixabay
Pääsukesemärk antakse tootele, mis toodetakse Eestis, mille põhitooraine on 100% Eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. „Eesti toit on muutunud tarbija jaoks aina olulisemaks, mistõttu aitab Pääsukesemärk tootel teha ostuotsuseid kiiremini, toetades sellega ka Eesti oma toidutootjaid,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot.
Seotud lood
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.